Klimaat en Weer Belek

Als je graag goed weer wilt, is het belangrijk om goed te letten op het klimaat in Belek als je op vakantie gaat. De ene periode is namelijk erg warm, de ander misschien weer te koud. In de zomermaanden kan het erg heet zijn, wat voor sommige mensen niet leuk is.

In deze hitte is het vaak lastig om iets leuks te ondernemen en te lang buiten zijn kan zelfs gevaarlijk zijn. De meest geschikte periode om te reizen naar Belek is rond maart, april of mei. In deze maanden is de temperatuur erg aangenaam en valt er ook weinig neerslag, net als in de zomermaanden. In maart, april en mei ligt de gemiddelde temperatuur rond de 22 graden.

Belek heeft een perfect strand klimaat

Perfect om aan het strand te liggen, maar ook een goede temperatuur om actieve dingen te ondernemen. De zon schijnt in deze maanden veel en je kan zeker genieten van prachtig weer zonder veel regen. In de nacht zullen de temperaturen dalen tot ongeveer tien graden, waardoor het ook niet te warm is om te slapen.

Helaas zijn deze maanden ook vaak de duurste maanden om naar Belek te reizen. De zon zal in deze maanden ongeveer acht uur per dag schijnen. In de wintermaanden is dit ongeveer zes uur en in de zomermaanden is dit ongeveer tien tot twaalf uur.

Hitte in de zomermaanden in Belek

Er wordt afgeraden om in de zomermaanden als oudere af te reizen naar Belek vanwege de extreme hitte die er dan vaak is. Ook voor kinderen kan dit gevaarlijk zijn. Als volwassene moet er altijd rekening worden gehouden met de warmte door bijvoorbeeld het hoofd goed te bedekken en daarbij veel water te drinken om een zonnesteek te voorkomen.

Afkoeling met dit hete weer is zeer belangrijk voor mensen van iedere leeftijd.

belekstrand

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail